A magyar Cousteau

A magyar Cousteau

A Hollósi Búvárbirodalom életre hívásával Hollósi János elismert, aztán elfeledett munkásságának állítunk emléket. Úgy emlegetik, ő volt a magyar Cousteau! Nem véletlen.

A világhírű tengerkutató elszántságához és kalandvágyához hasonló szenvedély fűtötte őt is, és álmait tűzön-vízen át megvalósította.

Így vált a tenger mélyének magyar felfedezőjévé, a víz alatti természetfilmezés magyar úttörőjévé és így látott neki később egy magyar tengeri múzeum megalapításának is, hogy közel hozza hozzánk a tenger világát, de időskori betegsége már nem engedte, hogy művét kiteljesítse.
Álma 2022-ben a Hollósi Búvárbirodalomban valósult meg. Ez egy interaktív élménykiállítás, ahol részévé válhatsz a kalandnak, rengeteg érdekességgel és természettudományos ismerettel találkozhatsz és magad is motivációt nyerhetsz élethivatásod kiteljesítésére!

Vágj bele!

2 hozzászólás a(z) “A magyar Cousteau” bejegyzéshez

  1. Hollósi János tanárom volt az Ócsai Bolyai Gimnáziumban. Németországból történt hazaköltése után Mikebudán vásárolt-épített -tanyát, ahol gyűteményét elhelyezte. Kapcsolatom vele a 90-esévek elejétől szorossá vált, a kölcsönös látogatások lehetővé tették számomra, a tanyán és más helyszíneken is rengeteg videó felvétel és fotó készítését. Pillanatnyilag műtét utáni lábadozás idejét élem de a nyár vége felé unokáimmal mindenképpen felkeresem Önöket. Ha az anyag bemutatásához a felvételekből valami is használható és érdemesnek ítélik, szívesen rendelkezésükre bocsájtom.

    • Tisztelt Szabó Úr! Nagyon köszönjük a jelentkezését. Minden Hollósi Jánossal kapcsolatos információt nagy tisztelettel elfogadunk. E-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük